Wie zijn wij

Judoschool Veendam is een Judoschool voor iedereen. Een Judoschool die al bestaat vanaf 1970 en die vanaf tijd is uitgegroeid tot een gerenommeerde Judoclub waar een ieder de judosport op zijn of haar wijze kan uitoefenen.

De oprichter van de Judoschool is Paul Siekman. Tot en met 2001 heeft Paul de club geleid. Vanwege gezondheidsproblemen is Paul gestopt en heeft Marcel Joling de lessen overgenomen.

Judoschool Veendam verzorgt judolessen voor kinderen vanaf 5 jaar. Ons oudste lid is 50 jaar oud. Op dit moment telt de school 7 locaties waar in 27 verschillende groepen worden les gegeven. Wij willen judo aanbieden als breedtesport, als wedstrijdsport maar ook judoka’s die judo als topsport willen beoefenen willen wij voorzien in zijn of haar behoefte.

Voor judoka’s die judo als topsport willen beoefenen worden speciale individuele programma’s opgesteld. Hierin spelen naast het judo ook looptraining en krachttraining een belangrijke rol. Goede begeleiding is hierbij een sleutelwoord. Wij proberen voor elke judoka in een goede begeleiding te voorzien.

Al deze inspanningen hebben ons geen windeieren gelegd.In het seizoen 2004 wist Gerdien Kupers Nederlands Kampioen tot 17 jaar te worden en mocht zij deelnemen aan het Europees Kampioenschap -17 jaar. In 2005 werd Roan Plagge Nederlands Kampioen -15 jaar en behaalde Cheanice Jakobs een tweede plaats op de Nederlandse Kampioenschappen -15 jaar. Daarnaast behaalden Gerdien Kupers en Jos van Dijk een derde plaats op het NK -20 jaar.In 2006 wisten Cheanice Jakobs en Roan Plagge beide de titel te veroveren op het NK -15 jaar en wist Lars Dinjens een tweede plaats te behalen op het NK -17 jaar.

In 2006 is Judoschool Veendam naar aanleiding van het Jippie Speciaal project gestart met een groep kinderen van het speciaal onderwijs.


$doc->addStyleSheet($tpath.'/css/extra.css');