Mijn naam is Marcel Joling en sinds 2001 geef ik judoles bij Judoschool Veendam. Iets wat ik nog steeds met erg veel plezier doe. Op de dinsdag en donderdag verzorg ik de judolessen in de Schoolstraat. Ik ben in het bezit van de 3e dan en het diploma Judoleraar B.
Toen ik op mijn zesde de dojo van Sportcentrum Popping in Emmen binnenliep was ik gelijk verkocht. Ik zag een groep mensen in witte pakken en wist dat ik dat ook wilde. Na een jaar in Emmen te hebben gejudood verhuisden wij naar Veendam. Dat ik ook hier weer ging judoen stond vast. Bij Judoschool Veendam kwam ik in aanraking met mijn trainer Paul Siekman.

Paul heeft mij alle kneepjes van het judo bijgebracht en was voor mij een fantastische trainer. Voorzichtig aan mocht ik af en toe eens meedoen met een wedstrijdje, dit vond ik zo leuk om te doen dat ik ook nu nog regelmatig zelf aan wedstrijden meedoe. In de afgelopen periode ben ik een aantal keren districtskampioen geworden, heb ik een aantal vijfde plaatsen op een NK behaald maar is het mij ook gelukt derde van Nederland te worden -18 jaar, tweede van Nederland bij de senioren en ben ik een keer Nederlands Kampioen tot 20 jaar geworden.

Mijn favoriete worpen zijn de ippon-seoi-nage, ko-uchi-gari en uchi-mata, op de grond heb ik de sankaku als voorkeurstechniek. Naast het geven van judolessen bij Judoschool Veendam werk ik als docent Sport en Bewegen op het Alfa-college in Groningen en verzorg ik samen met 2 andere trainers de districtstrainingen in Assen.

$doc->addStyleSheet($tpath.'/css/extra.css');