Hallo, Ik ben Peter van Oostrum en geef sinds ongeveer 10 jaar judoles in het dorpshuis te Zuidwending. Daarnaast help ik met de examens van onze judoschool en coach onze judoka’s bij de diverse toernooien in binnen en buitenland.   Ik ben toen ongeveer 5 jaar oud was begonnen met judo en doe het nog steeds met veel plezier. Het liefst judo ik het ne-waza (het judo op de grond) maar ook in het staande judo kan ik mij redelijk staande houden ?   Ik ben in het bezit van de 1ste dan judo (de zwarte band)
Vanaf het begin heb ik veel aan wedstrijden mee gedaan en heb ik de nodige prijzen gewonnen. Niet dat ik een toptalent ben maar ik ben wel fanatiek. In 1983 zijn wij vanuit Brabant naar Veendam verhuisd. Zodoende kwam ik bij Judoclub Veendam en kreeg ik training van Paul Siekman. Ik ben in het bezit van de zwarte band (1e dan).

Na een aantal jaren zonder judo, vanaf 1994, ben ik in 2004 weer gaan trainen. Ik ben met de wedstrijdjudoka's mee gaan doen, met als trainer Marcel Joling. Sinds die tijd train ik bijna altijd op dinsdagavond. Soms eerst bij de wedstrijdjudoka's en in ieder geval later bij de senioren en soms train ik op donderdagavond. Naast de judotrainingen ben ik geregeld op/langs de mat te vinden als coach. Zo coach ik van tijd tot tijd twee van mijn drie zoons maar ook andere judoka's van Judoschool Veendam, die op de diverse toernooien in actie komen.

Ik ben werkzaam bij de gemeente Assen als 'aankoper taxateur van Onroerend Goed' (zeg maar de makelaar van de gemeente). Naast mijn gezin en werk verzorg ik sinds kort de judolessen op vrijdag, in het dorpshuis van Zuidwending. Tijdens deze lessen probeer ik de jonge pupillen net zo enthousiast te maken, zoals ik dat zelf ook ben over de judosport.

Mijn favoriete worpen zijn vooral overnames en doorgaan in het ne-waza om houdgrepen, armklemmen en verwurgingen te maken.

$doc->addStyleSheet($tpath.'/css/extra.css');