Nieuws

maandag, 19 juni 2017 08:18

Damesteam -15 jaar wint brons op NK Judo Speciaal

In Nijmegen stonden afgelopen weekend 4 teams van Judoschool Veendam- Judo Instituut Noord op de mat bij de Nederlandse Kampioenschappen voor teams. De meisjes en jongensteam -15 jaar waren door hun districtstitel van 3 weken geleden geplaatst voor dit kampioenschap. Het werd een enorm spannende dag waarin duidelijk werd dat deze oost- groningse judoka's op alle fronten mee doen.
Het jongensteam -15 jaar verloor nipt met 3-2 van de kampioen van vorig jaar Judo Yushi, in de herkansingen knokte het team zich goed terug door winst met 4-1 op Hercules. In de strijd om de derde plaats was het wederom enorm spannend maar wisten de jongens net niet te winnen van het team van Judosport Oost (2-3). Hiermee eindigden de jongens net als vorig jaar op een goede vijfde plaats.

Het meisjesteam -15 jaar plaatste zich door winst op Judosport Oost voor de halve finale. Hierin werd van de latere kampioen met 3-2 verloren. In de strijd om de derde plaats wist dit jonge meisjesteam met sterk judo te winnen van Bushi Arnhem en behaalde daarmee een zeer knappe 3e plaats van Nederland.

In de middag stonden ook de seniorenteam sterk te judoen. Het damesteam lag zelfs op koers voor de titel in de hoofdklasse. Na winst op Kenamju 1 en Kenamju 2 verloren de dames helaas van Budokan Rotterdam. op punten werd daardoor uiteindelijk Kenamju kampioen. Het team waar door ons team van was gewonnen. Ons damesteam mag echter trots zijn op de behaalde derde plaats in de hoofdklasse.

Het herenteam kwam 1 winstpartij tekort om door te stomen naar de halve finales. Na winst op het team van Theo Meijer uit Leusden werd er helaas net verloren van Brabant open en Nijmegen.

$doc->addStyleSheet($tpath.'/css/extra.css');