dinsdag, 21 maart 2017 13:50

Record aantal NK plaatsingen Judoteam Veendam

Het districtskampioenschap -18 jaar is voor Judoteam Veendam bijzonder goed verlopen. Er werden maar liefst 15 prijzen behaald. Tel daar de automatische plaatsingen van Marit Kamps en Sarah Hector bij op en Judoteam Veendam zal met maar liefst 17 judoka's strijden op het NK op 8 april! Het geeft aan dat we met ons team op de goede weg zijn en dat het harde trainen zijn vruchten begint af te werpen.
Dames:

In de categorie -48 kilogram behaalde Paulien Snijder het goud. In de finale scoorde zij een fraai punt. Vera Raspe scoorde in de klasse -52 kilogram ook mooie punten en behaalde het goud. Fleur Douwes wist  al haar wedstrijden met ippon te winnen en won daarmee de klasse -57 kilogram. Annelie Bultena won 3 wedstrijden maar verloor de finale en werd keruig tweede in de -70 kg. Brons was er ook nog vor Veerle Huisman. Met ippon won zij de wedstrijd om de derde plaats in de categorie -63 kilogram.

Heren:

Anas Schreuder werd tweede in de klasse -50 kilogram.

In de klasse -55 kilogram was er een eerste plaats voor Lars van Oostrum. Met wazari en ippon won hij de finale.

Huub Raspe wist vele scores te maken in de voorronden en plaatste zich hiermee voor de finale. Hierin was hij met wazari de sterkste. Kampioen in de -60 kg. Clubgenoot Dries Wiersma knokte zich ook nog naar een zeer knappe derde plaats.

In de klasse -66 kilogram was er een finale tussen clubgenoten Thom Hensens en Jordy van Tongeren. Goud voor Thom, zilver voor Jordy.

Mart Everts verloor de halve finale maar won zeer overtuigend de wedstrijd om de derde plaats met ippon in de klasse -73 kilogram. In de klasse -81 kilogram was er een eerste plek voor Tsjuck Kingma, een tweede plek voor Petrik van Wesel en een derde plek voor Joost Prins.

Helaas verloren Inge Bos en Sander Hoogeveen hun wedstrijd om de derde plaats en vielen net buiten de prijzen. Daarnaast hadden onze judoka's Anna Raspe, Jasper Jager en Maarten van Ark pech dat ze door blessures niet deel konden nemen aan het districtskampioenschap.


Uitslagen:

1. Paulien Snijder  (-48kg)
1. Vera Raspe (-52 kg)
1. Fleur Douwes (-57kg)
1. Lars van Oostrum (-55kg)
1. Huub Raspe (-60kg)
1. Thom Hensens (-66kg)
1. Tsjuck Kingma (-81kg)

2. Anas Schreuder (-50kg)
2. Annelie Bultena (-70kg)
2. Jordy van Tongeren (-66kg)
2. Petrik van Wesel (-81kg)

3. Dries Wiersma (-60kg)
3. Mart Everts (-73kg)
3. Joost Prins (-81kg)
3. Veerle Huisman (-63kg)

5. Inge Bos (-63kg)
5. Sander Hoogeveen (-55kg)

$doc->addStyleSheet($tpath.'/css/extra.css');