maandag, 10 december 2018 06:48

Judoteam Veendam Nederlands Teamkampioen Speciaal

Het damesteam van Judoschool Veendam heeft afgelopen zaterdag voor een unieke prestatie gezorgd. Voor het eerst in de clubgeschiedenis werd er een team van de veendammer Judoschool Nederlands teamkampioen.

Het team verscheen op volle sterkte naar dit Nederlands Kampioenschap en was goed voorbereid. De loting was zwaar en de veendammer dames moesten direct aan de bak tegen het sterke Hercules uit Limburg. Met sterk judo werd deze ontmoeting met 4-1 winnend afgesloten. In de tweede ronde trof het team de dames uit Rotterdam. Na een 2-0 achterstand trokken Paulien, Kamile en Marit de stand naar een 3-2 winst. In de halve finale wachtte het team van Kenamju uit Haarlem. De veendammer dames waren in deze ontmoeting los en scoorden fraaie punten. Met maar liefst 5-0 baanden zij zich een weg naar de finale. In de finale was het tegen Top Judo Nijmegen spannend. Op een stand van 2-2 moest de laatste wedstrijd de beslissing brengen. Marit Kamps liet er geen twijfel over bestaan en bezorgde met haar overwinning de titel voor de veendammers.

Een ongekend topprestatie voor een club als Veendammer om in dit deelnemersveld de titel te pakken. Trainers Marcel Joling en Matteh Engels spreken van een unieke prestatie welke de dames hebben geleverd. Deze titel komt die meiden toe en is een uitkomst van een lijndienst wij als club al lange tijd geleden hebben ingezet. Ik ben ongelooflijk trots op dit team. Het herenteam deed het ook goed maar wist helaas geen medaille te behalen.
 

Boven vlnr Sarah Hector, Marit Kamps, berber Ludema , Cheyenne van der sluis
Onder vlnr Paulien Snijder, Amber Musters, Melany rossen, Vera Raspe, Emma Nalbat, kamile Nalbat


$doc->addStyleSheet($tpath.'/css/extra.css');