donderdag, 12 juni 2008 13:07

Veel prijzen in Leek

Op 1 van de laatste toernooien van het seizoen hebben onze judoka's uitstekend gepresteerd. Op deze zonnige zaterdag werd dit toernooi voor een groot aantal wedstrijdjudoka's gebruikt om eens wat nieuwe dingen uit te proberen.
 
In het ochtendblok behaalde Kjell de Vries de finale met een reeks fraaie overwinningen. In de finale werd verloren op beslissing. Birger Ijsenbrand behaalde een derde plaats met een aantal mooie ippons voor koshi-guruma.
De judoka's Gijs Bakker, Laura Flinterman, Tore de Vries en Thomas Molenaar wonnen wedstrijden maar verloren er ook een aantal en wisten niet de finales te bereiken.
 
S'middags was het de beurt aan de iets oudere judoka's. Thomas Koekkoek liet zich in zijn eerste wedstrijd op de grond verrassen door Danny Drenth. In de herkansingen knokte hij zich met schitterende punten naar een verdiende derde plaats.
Ivar de Vries stond goed te knokken maar wist de finale niet te behalen.
Oscar de Jonge startte uitstekend in zijn eerste wedstrijd en scoorde met ko-uchi-makikomi en seoi nage een wazari en een yuko. Het laatste gedeelte van de wedstrijd werd een beetje chaotisch maar Oscar kwam niet meer in gevaar. De tweede wedstrijd werd verloren van Leon van der Wal en de derde wedstrijd werd met een ippon vrij vlot gewonnen. Doordat Leon verloor van de eerste tegenstander van Oscar moest Oscar genoegen nemen met een derde plaats.
Reamon Scholtens verloor van de sterke Germo van der Blom maar kwam in de herkansingen sterk terug. Als Reamon echt tempo gaat maken en zijn prachtige aanvallen helemaal afmaakt is de jonge judoka moeilijk te stoppen. Door een fraaie ippon winst op Bas Veenstra werd Reamon uiteindelijk vierde.
Marco Brus moest door te weinig deelnemers in zijn eigen klasse een gewichtsklasse hoger judoen. Ook in deze klasse liet Marco een goede indruk achter. Scorend met seoi-nage, ko-uchi-makikomi en tai-otoshi wist hij een tweede plaats te behalen.
Roan Plagge en Donne de Vries lieten in hun wedstrijden een hoog niveau judo zien. Verschillende technieken en goed grondjudo bracht hun tegen elkaar in de finale. Ook hierin een goed niveau waarin Roan aan het langste eind trok en kampioen werd. Donne tweede.
Sije Wiersma wist zich niet in de prijzen te judoen. De immer met een 100% inzet judoende Sije wist zijn eerste wedstrijd wel te winnen maar verloor er ook twee.
Lennart Siefkes draaide wisselend. Erg goede wedstrijden met fraaie punten werden afgewisseld met wat mindere wedstrijden. Desondanks een redelijk toernooi gedraaid, vierde prijs behaald en de eerste dangraadpunten binnen gehaald.
Eveneens een vierde plaats voor Bart-Jan Pol. In de klasse -73 kilogram liet hij zien zowel staand als op de grond goed uit de voeten te kunnen.
Cheanice Jakobs wist een prima tweede plaats te behalen. Ook bij Cheanice is te zien dat het grondjudo steeds beter word en zij scoorde hiermee dan ook menig punt.
De laatste wedstrijd van de dag was die tussen Kim en Amy.
Was het vorige week Kim die de overwinning pakte nu was het Amy die met een koka de sterkste was. In een wel erg zwaar ingedeelde klasse wisten de dames Smit geen prijs te behalen.
Daarnaast kwamen de bij ons trainende judoka's van Kowaro en Asahi ook goed voor de dag. Dennis Weinans en Elisabeth Meijer pakten met goed judo een derde plaats. Esther Engwerda, Peter Meijer en Thomas Meijer stonden goed te judoen maar wisten geen prijs te behalen. Ingrid Enwerda moest met een blessure de strijd helaas staken.


$doc->addStyleSheet($tpath.'/css/extra.css');