donderdag, 20 september 2007 00:09

Q3 NK Senioren Nieuwegein

Tijdens het laatste kwalificatietoernooi voor het NK senioren kwamen drie veendammer judoka’s in actie.

In de klasse tot 81 kilogram startte Marcel Joling overtuigend. Door overtuigende winst in zijn eerste twee wedstrijden plaatste Marcel zich voor de kwartfinale.

Hierin trof Marcel de sterke Bas Meerveld. In een gelijkopgaande strijd leek Marcel een halve minuut voor het einde een koka te scoren, deze was in de ogen van de scheidsrechters door Bas gescoord en ging de partij verloren. In de herkansingen stuitte Marcel na winst op Tim Rentzing op Jordy Croes. In de golden score werd er van Jordy verloren en bleef het bij een zevende plaats.

In de klasse tot 90 kilogram verschenen twee jonge talenten in het seniorencircuit op de mat. Dat van deze jongens in de toekomst wat verwacht mag worden werd zaterdag duidelijk. Lennart draaide een goede wedstrijd tegen de latere nummer drie Sije Gorter, helaas wist hij deze niet in winst om te zetten. In de herkansing werd gewonnen van Mark Snippe met wazari. De wedstrijd tegen Allard Duursma werd verloren waardoor Lennart bleef steken op een negende plaats.

Lars Dinjens wist maar liefst drie wedstrijden met een vol punt te winnen. Van de latere kampioen van Tienhoven en van Sije Gorter werd verloren. Een uitstekende vijfde plaats is een prima resultaat voor deze jonge judoka.


$doc->addStyleSheet($tpath.'/css/extra.css');